Perioada pe care o traversăm ne-a direcționat pe toți să cumpărăm aproape exclusiv online produsele de care avem nevoie. La fel se întâmplă și cu parfumurile: de multe ori nu mai mergi câțiva kilometri până la cel mai apropiat magazin cu parfumuri pentru a-ți alege unul, online este mai simplu! M-am gândit să scriu acest articol pentru a veni în sprijinul clienților noștri și ai ajuta să aleagă mai ușor parfumul după note și descriere.
Cumîți alegi parfumul după note
Producătorul oferă lista notelor din fiecare parfum, note care se pot simți la început, în mijloc sau la baza parfumului. Notele de vârf persistă cel mai puțin (10-20 de minute în funcție de PH), după care își pierd din intensitate și lasă locul celorlalte. Acestea nu se evaporă în totalitate ci îți păstrează nuanțele îmbinându-se cu cele din centrul parfumului. Notele de mijloc reprezintă adevăratul caracter al parfumului și le poți resimți intens aproximativ o oră, după care se estompează și se combină cu baza. Notele de bază sunt constituite din esențe uleioase, arome și fixativi care realizează un întreg și aduc echilibru compoziției. De calitatea acestora depinde de fapt persistența parfumului. Fixativii acționează ca agenți de coeziune, permitând degajarea succesivă a notelor de mijloc și a notelor finale. De regulă, se folosesc fixativi sintetici în parfumuri pentru a le mări perioada de valabilitate, a crește persistența parfumului și a-l împiedica să dezvolte un miros acru ori stătut. Cei mai cunoscuți și mai întâlniți fixativi sunt:zibeta, ambra cenușie, moscul, uleiul de castor, lemnul de santal, vetiverul, mușchiul, patchouli.
Cum îți alegi parfumul după descriere
Descrierea unui parfum nu este o muncă prea ușoară, fiindcă intervine și nota subiectivă a celui care o realizează. Este foarte important să alegi să cumperi un parfum din magazinele online care au descrieri pe lângă cele referitoare la compoziție. Ca și creatoare de conținut și iubitoare de parfumuri cu nasul fin, caut să ofer descrieri bazate pe experiența cât mai multor persoane. În cazul parfumurilor unisex, urmăresc cine le cumpără mai des - femeile sau bărbații și ce părere au în urma folosirii lor. Chiar am avut discuții cu clienții care mă întrebau de ce pe unele site-uri apare încadrarea ”unisex”, iar pe altele ”de bărbați”. Pentru că nu au fost deloc pe placul femeilor acele parfumuri unisex și mi-am dorit ca atunci când clienții fac o achiziție de pe olfactiv.ro să fie mulțumiți. Bat internetul în lung și lat, citesc cărți, păreri, discut cu clienții, miros parfumurile - pentru a realiza cu o cât mai mare acuratețe descrierea finală. Cred în puterea unui parfum de a-ți aduce o stare de spirit mai bună, de a te energiza sau de a-ți oferi mai mult farmec, senzualitate, claritate - în funcție de compoziția lui. Dacă îți plac anumite note (de exemplu trandafir, caramel, oud), urmărește ca acestea să se afle în mijloc sau la bază, astfel te vei putea bucura îndelung de prezența lor. Sfaturi pentru femei Te poți ghida și după personalitatea ta sau după ce vrei să accentuezi din felul tău de a fi: dacă ești o persoană romantică, îți vor plăcea parfumurile florale, floral fructate sau floral-orientale. Acestea din urmă au note senzuale, iar pe olfactiv.ro vei găsi multe parfumuri arăbești cu această caracteristică. Nu alege parfumuri tari dacă ești timidă și nu vrei să ieși în evidență.
Dacă îți plac parfumurile mai puternice, alege un parfum care să conțină și accente lemnoase, acestea oferă profunzime, persistență și subliniază celelalte note ale parfumului. Cel mai probabil ești o femeie hotărâtă, care știe ce vrea de la viață și care se face remarcată în orice loc.
De multe ori, femeile preferă parfumurile unisex cu tentă masculină sau chiar parfumuri pentru bărbați. Pe pielea și ph-ul lor, oricum capătă nuanțe mai dulci. Aceste femei sunt admirate, apreciate și de multe ori îi intimidează pe cei din jur. Sfaturi pentru bărbați Alege parfumul care să îți reprezinte statutul, să îți sublinieze masculinitatea și caracterul. Dacă ești o persoană activă, cu un spirit tineresc și extrovertit, alege parfumurile citrice, cu ierburi sau combinația acestora împreună cu lemnul de oud, pentru un caracter masculin mai pronunțat.
Dacă ai o muncă de birou și trebuie să faci impresie bună la ședințe, în cadrul profesional,în fața șefilor sau clienților, alege un parfum cât mai clasic - care să exprime un caracter echilibarat și să nu iasă în evidență foarte tare.
Dacă ești o persoană veselă, optimistă, petrecăreață, poți alege parfumurile cameleonice, interesante, versatile. Acestea vor atrage o undă de mister în preajma ta și toată atenția celor din jur.
Parfumurile aspre, sobre, se potrivesc bărbaților maturi, serioși, care știu aprecia calitatea și se feresc de schimbări și instabilitate. Sper ca aceste rânduri să vă aducă o oarecare claritate și să vă ajute în alegerea parfumului perfect!Vă ajut cu drag și în privat cu cele mai potrivite sugestii!