Yves Saint Laurent

A debutat în lumea modei la 7 ani, creând haine pentru păpușile surorii sale, a lucrat pentru casa de modă Dior, iar apoi s-a lansat în lumea miraculoasă a parfumurilor cu creații care celebrează independența, libertatea și bunul gust. Descoperă povestea brandului Yves Saint Laurent și parfumurile sale pe olfactiv.ro.


 

La frageda vârstă de șapte ani, Yves Saint Laurent a început să creeze haine pentru păpușile surorii sale, exprimându-și un talent natural și îndeplinindu-și visul unei cariere în lumea plină de farmec a designului vestimentar.
Cu un deceniu înainte: după ce s-a înscris la un curs de absolvire a unui colegiu de modă, Yves Saint Laurent, în vârstă de 18 ani, a câștigat atât premiul I, cât și premiul III la prestigiosul concurs internațional de design de lână. Talentul său a fost prezentat lumii întregi, iar tânărului Saint Laurent i s-a oferit rolul de designer haute couture pentru Casa Dior.
În 1962 a apărut marca Yves Saint Laurent și creațiile sale couture magistrale pentru bogați și faimoși. Dar îmbrăcămintea nu a fost niciodată singurul mod în care Yves Saint Laurent a dorit să îmbrace femeile - în 1964 a creat primul său parfum, Y, o colaborare cu parfumierul Jean Amic. Acesta a fost o expresie olfactivă a eleganței și luxului modei sale couture - un parfum adaptat pentru femeile frumoase pe care le îmbrăca. În ambalajul său original, sucul chypre verde era adăpostit într-o sticlă decupată pentru a reflecta silueta capului și a umerilor unei femei. Litera "Y" a fost plasată ingenios pentru a reprezenta decolteul rochiei ei.
În 1971, Yves Saint Laurent a continuat să șocheze atunci când a lansat primul său parfum pentru bărbați, Pour Homme - pozând nud pentru imagine, într-o reprezentare clară a valorilor casei Yves Saint Laurent, confort și rafinament cuplate cu modernitate și îndrăzneală. În același an, a creat un parfum pentru femeia independentă, cu spirit liber, care își făcea cumpărăturile la noul său butic: Rive Gauche. Într-o perioadă în care parfumurile erau prezentate în sticluțe clasic feminine, cel mai bine depozitate pe măsuța de toaletă de acasă, acesta a fost primul parfum care a fost lansat ambalat într-o cutie de conserve - și, după atâția ani, este încă singurul parfum ambalat în acest fel.
În 1977, Yves Saint Laurent a dorit să glorifice o altă fațetă a feminității YSL; senzualitatea și seducția - iar femeile din întreaga lume au fost seduse de YSL's Opium. O întindere opulentă de ambră de ambră și vanilie realizată de parfumierii Jean Amic și Jean-Louis Sieuzac, acest parfum cu nume îndrăzneț a stârnit imediat controverse.
Pe olfactiv.ro găsești parfumuri Yves Saint Laurent originale la prețuri accesibile!
Îmi place
Comentează

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!